© 2023. Tüm Hakları Saklıdır.
Yapım
SİZİN İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
BUNLARI NASIL YAPARIZ?
BUGÜNE KADAR NELER YAPTIK? KADRODA KİMLER VAR, NE İŞ YAPARLAR?
İstanbul’dan hepinize merhaba….
Biz 2 yıl önce İstanbul’un merkezinde yıllardan beri Türkiye’de sinemanın nabzını tutan Taksim, Cihangir’de açılmış bir stüdyoyuz.
Audition House İstanbul olarak çıktığımız yolda iki yıl gibi kısa bir sürede ulaşmak istediğimiz alanlarda hızla yol almayı başardık.. Bunu 20 yılı aşkın zamandır bu dünyanın içinde çalışıyor oluşumuza ve bu zaman diliminde genişleyen iş çevremize borçluyuz.
Kuruluş amacımız sektördeki açığı görmek ve bu açığa tampon olabilecek çözümler üretmekti. Bu bakış açısıyla Türkiye’nin ilk audition stüdyosu olduk. Bu önemliydi çünkü burada, yıllardır hem televizyon hem de sinema sektöründe çok hızlı ve zengin bir üretim var. Son yıllarda Dijital platformların da hayatımıza girmesiyle bu üretim neredeyse iki katına çıktı. Türk yapımlarının dünyada sevilmesi ve izlenmesi buradaki üretim de heyecanını da arttırdı ve üretilen içeriklere çeşitlilik kattı.
Türkiye’de yaşayan oyuncuların ise bu hızlı değişime ve üretime hızla adapte olmaları gerekiyordu. Eğitimini yeni bitirmiş oyuncuların çıktıkları korunaklı sanat ortamından bu kadar hızlı gelişen ışıklı bir dünyaya, özgünlüklerini koruyarak geçiş yapabilmeleri için onlara köprü olacak güvenli bir yola ihtiyaç vardı. Audition House İstanbul’u bu amaçla kurduk. Bu süreçte kendimize, “Bu ortamda kendi ihtiyaçlarımız ne olurdu?” sorusunu sorarak ilerledik ve gerçekten de birçok oyuncunun yaratıcılıklarından beslenerek güvenle sektöre dahil olmalarına aracılık ettik.
Onların yolculuklarını izlemek bize mutluluk heyecan ve ilham veriyor.
Çıktığımız yolda ilerlerken gün geçtikçe büyümeye başladık. Bu süreçte hayatımıza, “Sektöre hizmet edebilmek, yaratıcı fikirler üretebilmek için “Neye ihtiyaç var?” sorusunu soran yol arkadaşları dahil oldu.
Bu alanda, “Kamera Arkası Kariyer Planlama” projesinin yaratıcısı ve uygulayıcısı Gülen Çakır’ın (Show Tv Dramalar Koordinatörü) yenilikçi ve özverili çalışma ortamı sayesinde Radyo tv ve sinema televizyon öğrencilerine kalvuz olabilecek bir ortam hazırladık. Katılımcılar sektörün önde gelen senaristleri yapımcıları yönetmenleri ile bir araya gelerek kendi yol haritalarını çizdiler. Şimdi hepsi geleceğin yapımcıları yönetmenleri ve senaristleri olma yolunda seçtikleri alanlarda, uzman isimlerin yanında üretiyor ve gelişiyor.
Türkiye’de yaşayan oyuncuların, dünya sinemasına ve üretimine dahil olabilmeleri için köprü olabilmek amacıyla hazırladığımız “İngilizce Oynamak” workshopları ve network programları, yine Türkiye’de boşluğu hissedilen bir alandı.
Oyuncuları ve oyuncu adaylarını, Türkiye’nin önde gelen cast direktörleri, yönetmenleri ve senaristleri ile bir araya getirdik “Sektörel Network Günleri” ile ulaşmak istedikleri kişiler arasında organik bağlar kurduk.
Bahçeşehir Üniversitesi, konservatuvar ve iletişim fakültesi ile yaptığımız söyleşiler sonucu oluşan bağ sayesinde genç yaratıcı yeni çağın nabzını tutan ekip arkadaşlarımız da kadromuza dahil oldu.
Hep birlikte zevkle üretmeye devam ediyoruz.
Birdge işte böyle bir ortamda doğan ve büyüyen bir fikir oldu. Türkiye’de yaşayan oyuncuları dünyaya kazandırmakla yola çıktığımız programların sonuçlarını görünce, bu programı enternasyonal hale getirmek konusunda heyecanlandık.
Bu sefer soruları şöyle sorduk; “Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan oyuncuları Türkiye’ye kazandırmak için neler yapabiliriz?”, “Diğer ülkelerin sanatçıları ile Türkiye arasında köprü olabilmek için nelere ve kimlere ihtiyacımız var?
Böylelikle yeni bir “Köprü” hikayesi başlamış oldu. Aylarca süren fikir ve proje içerik çalışmaları ile, bu köprüyü en güçlü şekilde nasıl kurabileceğimize dair heyecanla çalıştık. Aklımıza gelen tüm olasılıkları çevremizdeki sektöre yön veren, isimlerle paylaştık. Onların da katkılarıyla programlarımız sizinle buluşmaya hazır hale geldi.
Bride alt başlıklarını da beraberinde getirdi. Bunlardan biri, projesini Türkiye’de hayata geçirmek isteyen yönetmen yapımcı ya da öğrenciler için de “köprü” olmak. Oluşturduğunuz projenin hayata geçmek için ihtiyaç duyduğu; set öncesi hazırlık, set süreci ve sonrası işleyişle ilgili, sizinle iş birliği yaparız. Buradaki misyonumuz, projeniz hayata geçerken tüm detaylarla ilgilenerek sizi hikayenizle baş başa bırakmaktır.
Bir diğer başlığımız, “Proje Üretimi ve Sunumu” nda, oluşturduğu proje için Türkiye’de yapımcı arayan içerik üreticileri, hikaye ve senaryo yazarlarıyla buluşmayı ve onlara yardımcı olmayı planlıyoruz.
The Bridge’in oluşturacağı Network Programlarıyla dilediğiniz zaman alanında uzman, sektöre hakim kişilerden birebir danışmanlık alabilir, birlikte bir yol haritası çizebilirsiniz.
İlkini oyuncular için oluşturacağımız sonrasında yapım ve proje üreticileri ile devam edeceğimiz online network günlerini ve atölyelerini sitemizden ya da instagram adresimizden takip edebilirsiniz.
Birlikte köprüler kurmak ve üretmek dileğiyle…